Appar

APPAR till dina hörapparater

Dina hörapparater har de grundinställningar du behöver men till de flesta hörapparater idag finns det i din smartphone en app att ladda ner. En app är ett tillbehör till din hörapparat som utöver grundfunktionerna ger dig möjligheten att justera volymen med hjälp av din telefon. I vissa appar kan man även välja att låsa ljudet i en viss riktning och se hörapparaternas batterikapacitet.

 

Har du hörapparater med Bluetooth kan du koppla din hörapparat till din smartphone för telefonering. Om det är möjligt beror i sin tur på vilken smartphone du använder dig av. Smartphones av märket Doro brukar generellt inte fungera.

 

App och Bluetooth-telefonering är två separata funktioner. Ibland vill man ha tillgång till bägge funktionerna eller bara en av dem. Ingen av dessa funktioner är dock nödvändiga för hörapparatens grundfunktion. Ingen av dessa funktioner kommer att ändra på de inställningarna som din audionom redan har ställt in.

 

Kopplar du på Bluetooth-telefonering får du dessutom tillgång till radio, poddar eller

talböcker direkt via dina hörapparater. 

 

Är du nyfiken på dessa extrafunktioner men känner dig inte helt bekväm med hur du ska använda det eller komma i gång? Eller har du kommit i gång redan men behöver repetera?

 

Vi på Hear 2 Unite kan hjälpa dig! Vi kan ta reda på vad som är kompatibelt med dina hörapparater, hjälpa dig ladda ner rätt app till just dina hörapparater men också hjälpa dig att komma i gång och använda den digitala tekniken.

 

Boka en konsultation hos vår tekniker Håkan Dahlberg. Du hittar oss på Sigurdsgatan 6 i Västerås. Håkan är en van användare av hörapparater och kunnig på den digitala tekniken i smartphones. Konsultation med Håkan kostar 340 kr och vi avsätter 1 timme. Betalning sker med swish på plats. För bokning, vänligen besvara frågorna i kontaktformuläret nedan.

För att komma vidare i din bokningsförfrågan behöver du först godkänna följande villkor:

  • Konsultationskostnaden omfattas ej av frikort, om sådan finns.
  • Konsultationskostnaden gäller även om du är 85 år eller äldre.
  • Ombokas/avbokas besöket efter kl.8:30 samma dag debiteras full avgift i efterhand via faktura.
  • Vid uteblivet besök tillkommer en extra avgift på 100 kr i samband med fakturering.
  • Konsultationen berör den teknik som är fristående från dina hörapparater, dvs appar och din smartphone. Eventuella justeringar som berör ljudet i din hörapparat är ej aktuellt. Samma gäller frågor som berör hörapparatens hantering, passform och skötsel.

 

Det går bra att mejla till info@hear2unite.com för att av- eller omboka tiden. Kom ihåg att då uppge ditt namn och personnummer, samt vem du ska träffa.