Hörselskydd

Om du har bra hörsel - var rädd om den

Det finns ett enkelt sätt att skydda din hörsel och undvika risken att drabbas av hörselnedsättning. Använd hörselskydd på platser med mycket buller, oavsett om det är hemma, på jobbet eller på en konsert.

I dessa situationer kan det vara klokt att fundera över om du kanske behöva använda hörselskydd:

  • Situationer där du behöver höja rösten för att göra dig själv hörd över bakgrundsljuden.
  • Miljöer med ljud som får dina öron att göra ont eller pipa.
  • Konserter och festivaler som ofta har ljudnivåer som är högre än normalt.
  • Hörselskydd kan även användas för att få ostörd sömn.

Det finns två olika typer av hörselskydd, universella och formgjutna.
Vi säljer båda sorterna.

Universella hörselskydd

Universella hörselskydd är prefabricerade hörselskydd i standardutförande. I förpackningen finns tre olika storlekar för bästa passform. Universella hörselskydd finns för olika användningsområden, där varje typ av hörselskydd är framtaget för bästa dämpning beroende på ljudmiljö. Dessa hörselskydd kan köpas direkt av oss utan tid för konsultation. Kontakta oss i formuläret nedan om du vill köpa universella hörselskydd.

Formgjutna hörselskydd

Formgjutna hörselskydd finns i flera olika utföranden beroende på vilket behov av dämpning du har. Hörselskydden tillverkas efter en avgjutning av ditt öra och därför får de optimal passform och dämpning. Du kan vara säker på att ett formgjutet hörselskydd sitter bra i örat hela dagen. Vid konsultationen går vi igenom dina behov och ger därefter en rekommendation av vilket hörselskydd och dämpning som passar dig bäst.

Formgjutna hörselskydd - så här går det till

Besök
På vår mottagning gör vi en avgjutning av örat och har en konsultation om vilket hörselskydd som passar dina behov bäst.  Vi går även igenom hantering och skötsel av hörselskydden.
Det är viktigt att dina öron är rena från vax vid besöket. Brukar du ha mycket vax kan du boka en tid hos din vårdcentral för vaxborttagning innan besöket hos oss. Besöksavgiften hos oss gäller även om vi inte kan genomföra en avgjutning på grund av för mycket vax.

Tillverkning
När vi har avgjutningar av dina öron skickas de iväg för tillverkning. Efter två till tre veckor får du sedan hem dina nya hörselskydd.
Att göra ett hörselskydd är ett hantverk, det är därför det tar lite tid.

Kom igång
Börja använda dina hörselskydd med en gång. Med filtergaranti och passformsgaranti har du möjlighet att testa dina hörselskydd och säkerställa att de sitter bra i örat och har rätt dämpning.

Hantering
Eftersom hörselskydden sitter i öronen kommer de att bli smutsiga av vax och hudavlagringar. Det är därför viktigt att ta hand om dina hörselskydd för att ge dem lång livslängd. De allra flesta hörselskydd kan du tvätta i ljummet vatten och en mild tvål. Vissa filter ska inte tvättas, detta kommer vi gå igenom med dig under konsultationen.

Pris för konsultation: 940 kronor. (Avgjutning ingår vid köp av hörselskydd)
Pris för enbart avgjutningen: 740 kr

Vi samarbetar med tre olika tillverkare av hörselskydd

Kontakta oss om du är intresserad av hörselskydd.