Arbetshjälpmedel

När du behöver mer än hörapparater

Hörapparater gör ett utmärkt jobb för att förbättra taluppfattningen för personer med hörselnedsättning. Ändå är det många som upplever att det är svårt att höra i vissa situationer. Men lugn, det finns hjälp. Genom att koppla trådlösa mikrofoner och mottagare till hörapparaten förbättras taluppfattningen i sammanhang med flera personer, till exempel vid större möten.

Vem kan få bidrag för hjälpmedel till arbetet?

Du som är yrkesverksam och under 68 år, har en hörselnedsättning och använder hörapparater kan få bidrag till hjälpmedel för att höra bättre på arbetet, antingen via Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Om du får en utredning beviljad får du prova produkter från Phonak på din arbetsplats. Både besöket hos oss och den eventuella utredningen är kostnadsfria. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för vidare information och guidning.

För att du ska kunna göra en ansökan om bidrag till arbetshjälpmedel ska du ha haft dina hörapparater i minst tre månader. Du behöver även ha en kopia på ditt senaste audiogram. Det beställer du genom att logga in på 1177 med BankId och leta upp Hörselenheten. Om du inte har BankId går det bra att ringa till Hörselenheten och beställa audiogram på telefonnummer 021-17 32 02.

Några exempel på hur trådlösa mikrofoner och mottagare
kan användas i arbetslivet

Små möten

Vid små möten placerar du mikrofonen på bordet för att höra dina kollegor klart och tydligt.


Stora möten

Vid stora möten placerar du två eller flera mikrofoner på bordet för att fånga upp allt ljud.Möte med presentatör

Koppla samman flera mikrofoner till ett nätverk. Personen som presenterar bär en mikrofon på sig och de andra mikrofonerna placeras på bordet.

Workshop

Vid stående möten och workshops då deltagarna kanske rör sig kan en mikrofon användas för att du ska höra bra och fokusera på den som talar.

Konferenssamtal

Koppla mikrofonen till din dator, smartphone eller surfplatta för att kommunicera och höra bra och delta i digitala möten eller konferenssamtal.

Kontakta oss om arbetshjälpmedel