Föreläsningar

Behöver ni veta mer?

Audionomerna på Hear 2 Unite har lång erfarenhet av att föreläsa och utbilda inom sitt område. Föreläsningarna kan ges både på arbetsplatser och för allmänheten. Just nu erbjuder vi tre olika föreläsningar.

Varför hör jag dåligt trots välfungerande hörapparater?

Det finns många orsaker bakom dålig hörsel trots hörapparater och det kan handla om allt från vax i hörselgången till att själva apparaten behöver ses över. I den här föreläsningen ger audionomen en genomgång av örats funktion, hur olika skador och åldrande påverkar hörseln, hur olika hörapparater fungerar och hur man kan hitta och lösa problem.

Tinnitus – orsak och behandling

Tinnitus innebär att du hör besvärande ljud i öronen som andra inte kan höra. Tinnitus kan uppstå i alla åldrar och är ett mycket vanligt problem. Det går inte alltid att få bort tinnitus, men det finns många sätt att lindra besvären. I den här föreläsningen går audionomen igen olika orsaker till tinnitus samt vilken hjälp som finns att få.

Formgjutna hörselskydd – att förebygga hörselskador

Om du har bra hörsel – var rädd om den. Det finns ett enkelt sätt att skydda din hörsel och undvika risken att drabbas av hörselnedsättning. Använd hörselskydd på platser med mycket buller, oavsett om det är hemma, på jobbet eller på en konsert. I den här föreläsningen går audionomen igenom hur man bäst skydda sin hörsel i olika miljöer och vilka olika hörselskydd som finns.

Kontakta oss för intresseanmälan om Föreläsningar